Service

Secties

Doelgroepen

De Kinderboekenweek

Kinderboekenweek: Feest!

De Kinderboekenweek is 60 jaar! Daarom is het thema: Feest! Bestel tot en met 13 juni alle feestelijke materialen.

Bestellen van materialen 
 

Alle bestellingen die voor 13 juni door u zijn geplaatst via het online bestelformulier, zijn doorgezonden naar de door u opgegeven boekwinkel. Wilt u na 13 juni nog bestellen neem dan contact op met uw boekwinkel; zij kunnen uw order nog via hun eigen online bestelformulier aan de CPNB doorgeven voor plaatsing op de reservelijst. Let wel: pas vlak voor aanvang van de campagne kan bekeken worden of uw bestelling nog gehonoreerd en geleverd kan worden.

naar boven
Stippellijn_460

Te bestellen materialen:Lespakket en kerntitels 

Haal inspiratie uit het lespakket voor uw lessen

Het lespakket bestaat uit:

  • Een bewaarmap met lessuggesties; de lessuggesties behandelen de Kerntitels van de Kinderboekenweek (ook bij uw boekwinkel te bestellen), het thema: Feest!, het geschenk, het Prentenboek van de Kinderboekenweek en bevatten lestips bij de uitzendingen van Schooltv.
  • Het Kinderboekenweekgeschenk Zestig spiegels
  • Het Prentenboek van de Kinderboekenweek Fabians feest
  • De Kinderboekenkrant
  • De Voorleesgids
  • Verschillende Kinderboekenweekaffiches (A2-formaat)
  • CD-single met het lied Feest! van Kinderen voor Kinderen 
Op kinderboekenweek.nl/school vindt u onderstaande banner die doorverwijst naar de aanvullende werkbladen, digilessen en kleurplaten bij de lessuggesties bij de kerntitels. Direct te downloaden en toepasbaar in uw lessen!

 
 

naar boven
Stippellijn_460
 

De Kinderboekkrant en Voorleesgids
 

Beiden boordevol (voor)leestips voor uw leerlingen!

In elk lespakket zit 1 exemplaar van zowel de Kinderboekenkrant als de Voorleesgids, maar u bestelt ze voor uw school natuurlijk in grotere getalen: ze zijn er beiden in pakketten van 50 en 100 exemplaren. 

 

De Kinderboekenkrant

De Kinderboekenkrant is gemaakt voor kinderen van groep 3 t/m 8. Ideaal om kinderen enthousiast te maken voor lezen en ze te helpen met de keuze van hun volgende boek. De Kinderboekenkrant is een bewaarkrant boordevol leestips en veel leuke nieuwtjes over kinderboeken en schrijvers.

De Voorleesgids

Meer dan 200 titels van voorlees- en prentenboeken voor kinderen van 0-6 jaar in één gids. Met voorleestips en informatie over het Prentenboek van de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen en de Griffels en Penselen. Leuk en goed om aan ouders mee te geven! 

naar boven
Stippellijn_460

Vrolijke versiermaterialen

Om uit school feestelijk  aan te kleden zijn er: affiches, banieren en vrolijke vlaggenlijnen te bestellen. Uw materialen kunnen vanaf september bij uw boekwinkel opgehaald en afgerekend worden.



Kerntitels:  op het bestelformulier vindt u ook de kerntitels van de Kinderboekenweek. Deze worden uitgebreid behandeld in de lessuggesties uit het Lespakket. Via het formulier geeft u dus ook aan uw boekwinkel aan welke titels u wilt bestellen als aanvulling op uw schoolbibliotheek. De kerntitels staan ook op www.kinderboekenweek.nl/opschool (bij de lessuggesties per groep)

Naar het bestelformulier voor alle kinderboekencampagnes  

naar boven
Stippellijn_460

In de boekwinkel: Geschenk en Prentenboek


De boekwinkel geeft het geschenk cadeau aan elke klant die tijdens de Kinderboekenweek voor ten minste € 10,- aan kinderboeken koopt. Het prentenboek - met 6 uitklapbare pagina's - is voor een klein prijsje te koop. Stuur uw leerlingen in oktober dus naar de boekwinkel!  

Geschenk van Harm de Jonge

Harm de Jonge (Groningen, 1939) studeerde Nederlands en stond jaren voor de klas. In 1989 verscheen zijn eerste jeugdroman: Steenkuib is een rat. Hij heeft een prachtig oeuvre op zijn naam staan, met veelgeprezen boeken als De circusfietser, het Vliegfeest, Tjibbe Tjabbes’ Wereldreis en recent Jonas en de visjes van Kees Poon. Martijn van der Linden maakte de kleurrijke illustraties in het boek.
Bekijk alle boeken van Harm de Jonge op: www.harmdejonge.nl

Synopsis 60 spiegels

Jurre is een verlegen jongen die nooit meer dan zes woorden achter elkaar zegt. Dat is niet zo erg, maar wel als je een spreekbeurt moet houden. Daar ziet hij vreselijk tegenop. Maar dan ontmoet hij prinses Sippora von Singapoor. Zij brengt hem naar de zeven torens van het Prinsenhuis. Daar komt hij in een wonderlijke wereld van kermisgasten en straatartiesten terecht. Hij krijgt er bijzondere adviezen voor zijn spreekbeurt. En als Sippora hem dan ook nog eens met zestig spiegels te hulp schiet, kan er eigenlijk niets meer misgaan. 

naar boven
Stippellijn_460

Prentenboek van Marit Tornqvist

Marit Törnqvist is in 1964 in Zweden geboren en verhuisde op vijfjarige leeftijd naar Nederland. Ze illustreerde onder anderen voor Astrid Lindgren. In 1995 verscheen bij uitgeverij Querido haar eerste zelf geschreven boek, Klein verhaal over liefde, dat bekroond werd met een Zilveren Griffel.

In 2006 ontving ze een Gouden Penseel voor Pikkuhenki. Haar werk is geliefd bij een groot publiek. Zo zijn van Jij bent de liefste, dat ze met Hans en Monique Hagen maakte, al meer dan 250.000 exemplaren verkocht. Haar meest recente prentenboek, Groter dan een droom, maakte ze samen met Jef Aerts. 
Meer informatie vindt u op de website van Marit 

Synopsis Fabians Feest

Fabian en zijn moeder staan op het punt om samen naar een groot feest te gaan. Fabian fantaseert er op los. Het zal het leukste feest van de wereld worden, dat weet hij zeker. Misschien is er een taart zo groot als het plein en zijn er grachten vol limonade, olifanten om op te rijden en muziek waar je vanzelf van gaat dansen. Moeder bibbert eerst nog een beetje als alles wat Fabian bedacht heeft echt waar blijkt te zijn. Maar samen vieren ze uiteindelijk het feest van hun leven! 

naar boven
Stippellijn_460

Griffels en Penselen

Bekijk de pagina met informatie over Griffels, Penselen en Paletten

naar boven
Stippellijn_460


Inloggen

Vanaf nu logt u in met uw e-mailadres in plaats van uw klantnummer. Uw wachtwoord is ongewijzigd.
Problemen met inloggen? Neem contact op met
klantenservice@cpnb.nl (telefoon: 020 6263436).



inloggegevens vergeten

N.B. inloggegevens niet opslaan op een computer als deze voor publiek toegankelijk is.