Service

Secties

Doelgroepen

De Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2015

De 61e editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 7 t/m 18 oktober 2015. De Kinderboekenweek 2015 viert de nieuwsgierigheid onder het motto Raar, maar waar! 


Aanvullend online lesmateriaal 


Heeft u uw bestelde lespakket(ten) al opgehaald bij uw boekwinkel? Met de registratiecode uit de brief heeft u toegang tot de site onderwijs.kinderboekenweek.nl. Hier vindt u allerlei aanvullend lesmateriaal: extra lessen, werkbladen, knutselstappenplannen, digilessen, filmpjes en kleurplaten. Bij iedere Kerntitel vindt u ook tips om kinderen verder te laten lezen.

Voorbeeld Ontdek-het-Zelf-uitdaging

Als extra lessen zijn er o.a. natuur-, wetenschap- en technieklessen, die in samenwerking met verschillende partijen speciaal zijn gemaakt bij het Geschenk- en Prentenboek van de Kinderboekenweek en de Kerntitels.

Maak bijvoorbeeld met de speciale les van Techniekpact een Museum voor Bijna Briljante Uitvindingen in de klas en betrek ouders bij dit project door ze uit te nodigen mee te doen. Of gebruik de Ontdek het Zelf-uitdagingen. Deze uitdagingen sluiten aan bij het onderzoekend en ontwerpend leren. Van iedere les staat een uitgebreide handleiding op de website onderwijs.kinderboekenweek.nl. Ontdek het Zelf is een lesprogramma ontwikkeld door: TechYourFuture, De Praktijk en HEIN!

Zapp-tv: Van enkele proeven uit de lessen zijn tv-opnames gemaakt met Simon van der Geest en Kinderen voor Kinderen. De uitzendingen zijn wekelijks op zaterdagochtend te bekijken op Zapp-tv en zijn ook terug te vinden via: onderwijs.kinderboekenweek.nl

naar boven
Stippellijn_460
 

Bestellen voor de Kinderboekenweek 2015 


NB: Onderstaande geldt voor uw bestellingen voor: de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen, de Nederlandse Kinderjury en de Poëzieweek.

U kon tot en met 12 juni 2015 bestellen
Uw bestelling vóór 12 juni is doorgezonden naar de door u opgegeven boekwinkel. De boekwinkel plaatste vervolgens de bestelling bij de CPNB, pas dan werd uw order definitief. Voor informatie over uw bestelling kunt u contact onderhouden met uw boekwinkel. 

Wilt u na 12 juni nog een bestelling plaatsen?
Neem dan eerst contact op met uw boekwinkel; zij kunnen uw bestelling nog bij de CPNB plaatsen, deze komt dan op de reservelijst. Let wel: pas vlak voor aanvang van de campagne kan bekeken worden of bestellingen van de reservelijst nog gehonoreerd en geleverd kunnen worden. 

De Kerntitels bij de Kinderboekenweek kunt u nog via de blauwe bestelbutton (hierboven) bestellen.

naar boven
Stippellijn_460
 

Bestel materialen voor de Kinderboekenweek 2015


De lessen van de Kinderboekenweek passen in een doorgaande lijn van leesonderwijs, sluiten aan bij de kerndoelen en gebruiken verschillende werkvormen. Daarnaast sluiten de lessen niet alleen aan bij taal of schrijven, maar ook bij gymnastiek of zaakvakken. U kunt dus kiezen waar de Kinderboekenweek het beste in uw programma past.

Met het lespakket kunt u direct aan de slag met de Kinderboekenweek. Het staat geheel in het thema van 2015: Raar, maar waar! 

Inhoud lespakket: 

  • Een bewaarmap met lessuggesties: de lessuggesties behandelen de Kerntitels van de Kinderboekenweek, het thema, het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek van de Kinderboekenweek en ideeën voor de opening van de Kinderboekenweek op uw school
  • Het Kinderboekenweekgeschenk Per ongelukt!
  • Het Prentenboek van de Kinderboekenweek Speeltuin
  • CD-single met het lied Raar, maar waar! van Kinderen voor Kinderen
  • Een Uitdaging bij iedere Kerntitel: een echte natuur-, wetenschap- en techniek-opdracht, die past bij het boek. Deze Uitdagingen zijn gemaakt door De Praktijk en Hein! in samenwerking met TechYourFuture.
  • Een special die aansluit bij de Malmberg-methode
  • Extra A3 vol proefjes en met tips voor een echte wetenschapstentoonstelling! Mogelijk gemaakt door Techniekpact.
  • Verschillende Kinderboekenweek-affiches (A2-formaat)
  • De Kinderboekenkrant
  • De Voorleesgids

Extra online lesmateriaal bij het lespakket

Door het lespakket te bestellen ontvangt u, naast de vertrouwde lesbladen en materialen, ook uw eigen registratiecode voor kinderboekenweek.nl/school. Met deze registratiecode heeft u toegang tot online werkbladen, filmpjes, muziek en archiefmateriaal (met lessen uit 2013 & 2014). Ook met deze materialen kunt u direct aan de slag.

Extra te bestellen materialen 

Naast het lespakket kon u affiches, banieren en vlaggenlijnen bestellen om uw klas vrolijk mee aan te kleden, maar ook: kleurplaten, stickers en ballonnen. Wilt u nog bestellen? Neem contact op met uw boekwinkel.

Naar het bestelformulier 

naar boven
Stippellijn_460

Geschenk en Prentenboek

 

  

   


Het Kinderboekenweekgeschenk 2015 Per Ongelukt is geschreven door Simon van der Geest. Hij maakte slechts 4 kinderboeken en won 2x de Gouden Griffel. Een bijzonder auteur dus. De boekwinkel geeft het geschenk cadeau aan elke klant die tijdens de Kinderboekenweek voor ten minste € 10,- aan kinderboeken koopt.

Stuur uw leerlingen in oktober dus naar de boekwinkel! 


Prentenboek Speeltuin

Het Prentenboek Speeltuin is van Mies van Hout. Een vrolijk en fantasievol boek om steeds opnieuw doorheen te springen en te klauteren. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is bedoeld voor die kinderen die nog te jong zijn voor het geschenk. Het is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek in de boekwinkel te koop voor € 5,-. 

Beide boeken krijgt u bij aanschaf van het Lespakket 2015.

naar boven
Stippellijn_460

Kinderboekenkrant en Voorleesgids en Quest JR


De Kinderboekenkrant
is gemaakt voor kinderen van groep vier tot en met acht. Ideaal om kinderen enthousiast te maken voor lezen en ze te helpen met de keuze van hun volgende boek. Het is een bewaarkrant boordevol leestips en veel leuke nieuwtjes over kinderboeken en schrijvers. Uiteraard staat de Kinderboekenkrant in 2015 boordevol boeken bij het thema Raar, maar waar!


De Voorleesgids bevat een overzicht van ruim 140 voorlees- en prentenboeken voor kinderen van 0-6 jaar, met voorleestips en informatie over het Prentenboek van de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen en de Griffels, Paletten & Penselen. 

In elk lespakket zit zowel 1 exemplaar van de Kinderboekenkrant als de Voorleesgids

U kunt beide gidsen in pakketten van 50 of 100 exemplaren bestellen.

Extra: cadeautje van de bibliotheek: Quest Jr

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2015 lanceert Quest, het bekende populairwetenschappelijke tijdschrift, Quest JR. Het tijdschrift past perfect bij het thema Raar, maar waar! want het staat vol verrassende artikelen, interessante weetjes en leuke wetenschappelijke proefjes voor kinderen. En ook in dit magazine: veel boekentips.  

Quest JR is het cadeautje van de (deelnemende) bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek.

Naar het bestelformulier 

 

naar boven
Stippellijn_460

Kinderboekenweek in de klas


Naast het lesmateriaal zijn er nog vele andere mogelijkheden om de Kinderboekenweek in uw groep tot een succesvol evenement te maken.

Een auteur op bezoek

De stichting Schrijvers School Samenleving (SSS) bemiddelt tussen auteurs en scholen, bibliotheken en andere organisaties. Ze adviseren, geven tips en trucs voor een geslaagde dag, nodigen de auteurs uit, regelen de zakelijke afhandelingen zorgen voor organisatorische draaiboeken. Het uitnodigen van een auteur wordt zo wel heel makkelijk!

naar boven
Stippellijn_460

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen schreef voor de vierde keer op rij een speciaal lied over het thema van de Kinderboekenweek, getiteld: Raar, maar waar! Het lied is geschreven door Jan Paul Schutten en muziekproducer Tjeerd Oosterhuis.  Een cd van het liedje zit in het lespakket. De clip is vanaf september 2015 te bekijken op www.kinderenvoorkinderen.nl

Stippellijn_460

Griffels, Penselen en Paletten

Bij Kinderboeken horen kinderboekenprijzen, die laten zien hoeveel verscheidenheid en kwaliteit er in de boeken te vinden is. Zo zijn er o.a. Zilveren Griffels (voor auteurs) en Zilveren Penselen (voor illustratoren). Aan de vooravond van de Kinderboekenweek, tijdens het Kinderboekenbal op 6 oktober, krijgt één van de winnaars van de Zilveren Griffels, de Gouden GriffelLees meer Inloggen

Vanaf nu logt u in met uw e-mailadres in plaats van uw klantnummer. Uw wachtwoord is ongewijzigd.
Problemen met inloggen? Neem contact op met
klantenservice@cpnb.nl (telefoon: 020 6263436).inloggegevens vergeten

N.B. inloggegevens niet opslaan op een computer als deze voor publiek toegankelijk is.