Service

Secties

Doelgroepen

De Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek

De 62e editie van de Kinderboekenweek vond plaats van woensdag 5 t/m zondag 16 oktober 2016. Opa's en oma's stonden centraal onder het motto: Voor altijd jong! 

Bestellen voor de Kinderboekenweek 

U kunt jaarlijks vanaf half mei materialen bestellen via de website kinderboekengids.nl. U kunt daar een boekwinkel kiezen om uw materialen af te laten leveren en te betalen.

Stippellijn_460

Het lespakket en online aanvullend lesmateriaal

Het lespakket biedt u een goed handvat om met de Kinderboekenweek aan de slag te gaan in de klas.  

Het lespakket bestaat uit:

  • Een lesmap* met lessen en toegang tot de digitale lessen
  • Het Kinderboekenweekgeschenk
  • Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 
  • De cd-single van Kinderen voor Kinderen
  • Kinderboekenweek-affiches 
  • De Kinderboekenkrant (1 ex.) en de Voorleesgids (1 ex.)

Aanvullend lesmateriaal op de Onderwijswebsite


Kijk voor meer lessen op: onderwijs.kinderboekenweek.nl. Als u via kinderboekengids.nl heeft besteld heeft u een e-mail ontvangen met een registratiecode, daarnaast staat er een registratiecode in de brief bij het lespakket, dat - mits door u besteld- in augustus uitgeleverd wordt aan uw boekwinkel.

naar boven
Stippellijn_460 

Magazines bij de Kinderboekenweek

 

   


De Kinderboekenkrant
 

Vrolijke bewaarkrant boordevol leestips voor leerlingen van groep 4 t/m 8. Leuk om uw leerlingen enthousiast te maken voor lezen en om ze te helpen bij de keuze van hun volgende boek. 

De Voorleesgids

Meer dan 200 voorlees- en prentenboeken voor kinderen van 0-6 jaar in één handige gids. Met voorleestips voor de Kinderboekenweek en De Nationale Voorleesdagen en aandacht voor de met Griffels en Penselen bekroonde prentenboeken. Een leuke gids om mee te geven aan ouders én grootouders.

In elk lespakket zit zowel 1 exemplaar van de Kinderboekenkrant als de Voorleesgids. U kunt beide gidsen in pakketten van 50 of 100 exemplaren bestellen.

naar boven
Stippellijn_460
 

Geschenk en Prentenboek  

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt door de boekwinkel cadeau gegeven aan elke klant die tijdens de Kinderboekenweek voor ten minste € 10,- aan kinderboeken koopt. Het geschenk werd in 2016  geschreven door Dolf Verroen en heette: Oorlog en vriendschap. 

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2016 was Waar is Ludwig? en werd gemaakt door Floor Rieder. Het Prentenboek is bedoeld voor kinderen die nog te jong zijn voor het geschenk. Het is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek in de boekwinkel te koop voor € 7,95.  

   

naar boven
Stippellijn_460  

Kinderen voor Kinderen


Kinderen voor Kinderen maken jaarlijks een speciaal lied over het thema van de Kinderboekenweek. De clip is te bekijken op kinderboekenweek.nl/video 


naar boven
Stippellijn_460 

Auteur in de klas

De stichting Schrijvers School Samenleving (SSS) bemiddelt tussen auteurs en scholen, bibliotheken en andere organisaties. Ze adviseren, geven tips en trucs voor een geslaagde dag, nodigen de auteurs uit, regelen de zakelijke afhandelingen zorgen voor organisatorische draaiboeken. Het uitnodigen van een auteur wordt zo wel heel makkelijk!

naar boven
Stippellijn_460

Griffels, Penselen en Paletten

Bij kinderboeken horen kinderboekenprijzen, die laten zien hoeveel verscheidenheid en kwaliteit er in de boeken te vinden is. Zo zijn er o.a. Zilveren en Gouden Griffels (voor auteurs) en Zilveren en Gouden Penselen (voor illustratoren).  Lees meer 

Naar de campagnes

De Nationale Kinderboekenruil

Zondag 16 oktober, organiseert NS de Nationale Kinderboekenruil.

Kinderen kunnen hun uitgelezen boek ruilen voor een ander.

Dit jaar op drie stations t.w.
-Amsterdam Centraal
-Arnhem Centraal
-Breda

Inloggen

Vanaf nu logt u in met uw e-mailadres in plaats van uw klantnummer. Uw wachtwoord is ongewijzigd.
Problemen met inloggen? Neem contact op met
klantenservice@cpnb.nl (telefoon: 020 6263436).inloggegevens vergeten

N.B. inloggegevens niet opslaan op een computer als deze voor publiek toegankelijk is.